Σούπα λουβάνα ή φάβας
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 ποτήρι φάβα
- 5 ποτήρια νερό
- 1/4 ποτηριού ρύζι βρασμένο
- Αλάτι-πιπέρι
- χυμό λεμονιού
- λίγο ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε , πλένουμε τη φάβα και την αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 5 ποτήρια νερό με τη φάβα να βράσουν και με μια κουτάλα καθαρίζουμε τον αφρό που θα δημιουργηθεί στην επιφάνεια.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν είναι έτοιμη και τη λιώνουμε με το μπλέντερ χειρός μέσα στη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι στη φάβα ανακατεύουμε και τοποθετούμε τη κατσαρόλα στη φωτιά να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με ωμό ελαιόλαδο και λεμόνι κατά βούληση.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.