Κατηγορία Φαγητά / Ζυμαρικά

Μακαρονάδα με άσπρη σάλτσα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1/2 πακέτο μακαρόνια
  • 500 ml φυτική κρέμα σόγιας
  • 1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε τη σάλτσα.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά με το ελαιόλαδο τα μανιτάρια που τα έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες. Αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και ρίχνουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα (δεν θέλουμε να μαυρίσει το σκόρδο), και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη φυτική κρέμα και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο.
Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα μακαρόνια ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές