Κατηγορία Γλυκά / Τάρτες

Τάρτα με μαρμελάδα από βατόμουρα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Για τη ζύμη:
  • 5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 250 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη σε κύβους
  • 1 κουταλάκι γλυκού άρωμα αμυγδάλου
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Για τη κρέμα:
  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου Γιώτης βανίλια
  • 10 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
  • 1 βανίλια
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φυτική κρέμα
  • 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • Για τη μαρμελάδα:
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού
  • 250 γραμμάρια κόκκινα βατόμουρα κατεψυγμένα
  • 250 γραμμάρια μαύρα βατόμουρα κατεψυγμένα
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για τη μαρμελάδα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη ζύμη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Σε μία λεκάνη βάζουμε τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά.
Παίρνουμε μία ταρτιέρα και την αλείφουμε με φυτική μαργαρίνη.
Χωρίζουμε τη ζύμη και παίρνουμε τα 3/4, την υπόλοιπη ζύμη τη σκεπάζουμε μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε. Ανοίγουμε τα 3/4 της ζύμης ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλας σε λεπτό φύλλο.
Τοποθετούμε το φύλλο μέσα στη βουτυρωμένη ταρτιέρα και σκεπάζουμε με λαδόκολλα. Ρίχνουμε πάνω από τη λαδόκολλα 1 φλιτζάνι τσαγιού ξερά φασόλια και ψήνουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε μετά τα δέκα λεπτά τα φασόλια και τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 5 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο τη τάρτα και αφήνουμε να κρυώσει. Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε μικρά μπισκοτάκια με σχέδια της αρεσκείας μας.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη κρέμα. Ανακατεύουμε σε ένα σύρμα όσο είναι κρύα τα υλικά και τοποθετούμε τη κατσαρόλα στην εστία της κουζίνας μας.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς με μία μαρίζ για να μην μας κολλήσει η κρέμα.
Μόλις πήξει η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά και καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.
Όταν κρυώσει η κρέμα την απλώνουμε πάνω στη ζύμη της τάρτας και τη βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να πήξει.
Βγάζουμε από το ψυγείο όταν είναι έτοιμη και περιχύνουμε με τη μαρμελάδα.
Γαρνίρουμε με τα μπισκοτάκια και σερβίρουμε.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές