Ραβιόλια με παντζάρια
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για τη ζύμη:
- 2 παντζάρια βρασμένα
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( 6 φλιτζάνια τσαγιού περίπου)
- Μία πρέζα αλάτι Υλικά για τη γέμιση:
- 300 γραμμάρια φυτική φέτα
- 100 γραμμάρια κίτρινο φυτικό τυρί
- Φρέσκο δυόσμο
- Πιπέρι
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές σούπας νερό Για το σερβίρισμα:
- Φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- Ψιλοκομμένα καρύδια
Περνάμε τα βρασμένα παντζάρια από το μπλέντερ να γίνουν πολτός.
Αδειάζουμε το πολτό παντζαριού σε ένα μπολ και προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι και το αλεύρι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μας μέχρι να πάρουμε μία ελαστική ζύμη που να κολλάει λίγο στα δάκτυλα μας. Δεν χρειάζεται περισσότερο αλεύρι (εκτός κι αν κολλάει πολύ η ζύμη στα δάκτυλα μας), γιατί θα προσθέσουμε κι άλλο τη στιγμή που θα ανοίγουμε το φύλλο μας.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση για τα ραβιόλια.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά και με ένα πιρούνι τρίβουμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πιπέρι και φρέσκο δυόσμο (κατά βούληση), να γίνει ένα μείγμα σφικτό και αραιώνουμε με το νερό.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την μοιράζουμε σε 4 κομμάτια.
Στερεώνουμε τη μηχανή που ανοίγει φύλλο πάνω στον πάγκο εργασίας μας και τον αλευρώνουμε.
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και το πλάθουμε με τα δάκτυλα σε μακρόστενο ρολό. Το αλευρώνουμε πολύ καλά, το πατάμε με τα δάκτυλα μας πάνω στον πάγκο να λεπτύνει και το περνάμε από το Ν. 1 της μηχανής.
Αλευρώνουμε ξανά τη ζύμη και την περνάμε από το Ν. 5 της μηχανής. Με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε μία κουταλιά γεμάτη γέμιση ανά διαστήματα πάνω στο μισό φύλλο.
Με το υπόλοιπο μισό φύλλο σκεπάζουμε τη γέμιση και το πατάμε καλά να κολλήσει με το κάτω. Κόβουμε με μία ροδέλα για ραβιόλια και τα τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα να μην ξεραθούν και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Αφού τελειώσουμε βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει με λίγο αλάτι και μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τα ραβιόλια στη κατσαρόλα λίγα-λίγα για να μην μας κολλήσουν.
Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και σερβίρουμε ζεστά με λίγο ελαιόλαδο, φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο και τριμμένα καρύδια.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.