Ριγκατόνι με κόκκινη σάλτσα μπακαλιάρου
Εκτέλεση
Συστατικά
- 600 γραμμάρια φιλέτο μπακαλιάρου(χωρίς δέρμα και κόκκαλο, ξαρμυρισμένο)
- 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι-πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Κάππαρη για το σερβίρισμα
- 1/2 κιλό μακαρόνια ριγκατόνι
Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια και τις προσθέτουμε στη κατσαρόλα μαζί με το φύλλο δάφνης.
Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη γλυκιά πάπρικα, το πελτέ ντομάτας, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Μετά τα δέκα λεπτά προσθέτουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου κομμένα σε μικρά κομμάτια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη δέκα λεπτά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και να μαγειρευτεί το ψάρι.
Σε μία κατσαρόλα με νερό κι αλάτι βράζουμε τα μακαρόνια μας και τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα μας σερβίρουμε με δύο τρόπους.
Πρώτος τρόπος είναι να σερβίρουμε τα μακαρόνια σε μεγάλη πιατέλα και από πάνω να ρίξουμε τη σάλτσα με τη κάππαρη και ο δεύτερος τρόπος είναι να ρίξουμε όλα τα μακαρόνια μέσα στη κατσαρόλα με τη σάλτσα και τη κάππαρη, ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει η σάλτσα παντού και σερβίρουμε σε πιάτα με φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.