Κατηγορία Γλυκά / Γλυκά τηγανιού

Σιμιγδαλένιος χαλβάς

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 2 ποτήρια νερού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
  • 3/4 ποτήρι νερού αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • Για το σιρόπι:
  • 1 ½ ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 7 ποτήρια νερού νερό
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μαστίχα σκόνη
  • Για το σερβίρισμα:
  • Κανέλα σκόνη

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι μας. Ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για 2-3 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.
Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία να χλιάνει.
Έχουμε από πριν ψιλοκόψει τα αμύγδαλα και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με το καλαμποκέλαιο.
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα να καβουρδιστεί και το σιμιγδάλι μας (εγώ αφήνω να καβουρδιστεί πολύ λίγο, γιατί δεν θέλω να πάρει σκούρο χρώμα, όπως και τη κανέλα τη βάζω επίσης στο σιρόπι και όχι μέσα στο σιμιγδάλι) και κατεβάζω τη κατσαρόλα από την εστία της κουζίνας.
Προσθέτουμε προσεκτικά λίγο-λίγο το σιρόπι γιατί πιτσιλάει και συγχρόνως ανακατεύουμε συνεχώς το σιμιγδάλι μέχρι να το απορροφήσει όλο.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης και με ένα κουτάλι το απλώνουμε καλά να πάει παντού και το πιέζουμε ελαφριά να μην αφήσουμε κενά στο εσωτερικό του.
Μόλις κρυώσει αναποδογυρίζουμε το χαλβά σε μία πιατέλα και σερβίρουμε με κανέλα σκόνη.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές