Κέικ με γάλα καρύδας
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για ένα μικρό κέικ:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα καρύδας από κονσέρβα
- 1 ¼ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
- 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι φαρίνα
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη καρύδα
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Βάζουμε στο κάδο του μίξερ το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη και το κονιάκ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά, το γάλα, τη καρύδα, το ξύσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Κοσκινίζουμε τη φαρίνα με το μπέικιν και προσθέτουμε στο κάδο το κοσκινισμένο αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι να απορροφηθεί όλο και σταματάμε το μίξερ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
Μόλις κρυώσει αναποδογυρίζουμε το κέικ σε πιατέλα και το σερβίρουμε με τριμμένη καρύδα ή με ζαχαρωμένες φλούδες καρύδας.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δανάη