Κέικ με μήλα και καρότα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένα καρότα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένα μήλα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- 1/3 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
- 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
- Ξύσμα πορτοκαλιού για γαρνίρισμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς πάνω-κάτω.
Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη να λιώσει.
Εν τω μεταξύ τρίβουμε τα μήλα και τα καρότα στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά του.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και την αδειάζουμε στο κάδο του μίξερ.
Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα και προσθέτουμε, το κονιάκ, το μπέικιν, το ξύσμα, τα καρύδια και τα τριμμένα μήλα και καρότα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με απαλές κινήσεις και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο.
Αφού απορροφηθεί όλο το αλεύρι και το μείγμα του κέικ είναι υδαρές, συμπληρώνουμε με μερικές κουταλιές αλεύρι επιπλέον.
Αδειάζουμε σε μία φόρμα για κέικ το μείγμα μας ή σε ένα μέτριο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Αφού το βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη και ξύσμα πορτοκαλιού.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.