Πιτάκια λαχανικών
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 18 τεμάχια:
- 1 καρότο τριμμένο
- 1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 300 γραμμάρια λάχανο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
- Δυόσμο ξερό
- Αλάτι-πιπέρι
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Ελαιόλαδο για το άλλειμα των φύλλων
- 200 γραμμάρια φυτική φέτα σόγιας τριμμένη (προαιρετικά)
- 1 συσκευασία φύλλο χοντρό για πίτες
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα λαχανικά να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε στη συνέχεια τον άνηθο και τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε το τηγάνι από την εστία της κουζίνας για να κρυώσει η γέμιση.
Αφού έχει κρυώσει η γέμιση προσθέτουμε τη φυτική φέτα και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε τα φύλλα μας πάνω στο πάγκο εργασίας και με ένα ψαλίδι κόβουμε από τη μακριά πλευρά σε λωρίδες 8 εκατοστού.
Με ένα πινέλο λαδώνουμε ελαφριά το πρώτο φύλλο και με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε στην άκρη του φύλλου μία κουταλιά γέμιση.
Τυλίγουμε το πιτάκι σε τρίγωνο σχήμα και τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
Αλείφουμε την επιφάνεια στα πιτάκια με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε έως ότου ροδίσουν.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.