Κατηγορία Φαγητά / Ορεκτικά

Κρέπες με μανιτάρια

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για 6 κρέπες:
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 φλιτζάνια τσαγιού σόδα αναψυκτικό
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σπανάκι
  • 4 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
  • Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι
  • Υλικά για τη γέμιση:
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φυτική κρέμα σόγιας
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο

Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση:
Πλένουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε στην εστία της κουζίνας μας να κάψει.
Προσθέτουμε το σκόρδο για να αρωματίσουμε το ελαιόλαδο και μόλις ροδίσει το αφαιρούμε από το τηγάνι.
Ρίχνουμε στη συνέχεια τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και σοτάρουμε ελαφριά μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τις φέτες μανιταριών.
Αφού σοτάρουμε καλά τα μανιτάρια περιχύνουμε με τη φυτική κρέμα και χαμηλώνουμε την ένταση στην εστία μας μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και να μείνει χωρίς υγρά.
Πασπαλίζουμε με τον άνηθο, προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από την εστία και αφήνουμε τη γέμιση μανιταριών να χλιάνει.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τις κρέπες:
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ πολύ καλά το σπανάκι με λίγη ποσότητα από τη σόδα.
Ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ τα υλικά για τις κρέπες και χτυπάμε πολύ καλά με ένα ραβδομπλέντερ να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα.
Παίρνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και το βάζουμε στην εστία να κάψει πολύ καλά.
Αλείφουμε με ένα πινέλο το πάτο του τηγανιού με λίγο καλαμποκέλαιο.
Παίρνουμε μία κουτάλα σούπας (είναι περίπου μία δόση κρέπας) και τη ρίχνουμε στο τηγάνι.
Γυρίζουμε το τηγάνι να πάει ο χυλός σε όλο το πάτο και να γίνει μία λεπτή στρώση κρέπας.
Τοποθετούμε το τηγάνι ξανά στην εστία και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει και αναποδογυρίζουμε προσεκτικά τη κρέπα για ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Μόλις ροδίσει η κρέπα και από την άλλη πλευρά τη βάζουμε σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Αφού τελειώσουμε όλες τις κρέπες, τις γεμίζουμε με τη γέμιση μανιταριών και σερβίρουμε.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές