Μαρμελάδα με βανίλιες
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό ώριμες βανίλιες
- 1 κιλό ζάχαρη
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 1 βανίλια (προαιρετικά)
- 1 ποτήρι νερό
Βουτάμε τις βανίλιες σε καυτό νερό για 10 λεπτά να μαλακώσει η φλούδα τους και
τις στραγγίζουμε.
Αδειάζουμε τις βανίλιες σε ένα μπολ και τις καλύπτουμε με παγωμένο νερό.
Αφήνουμε για 5 λεπτά και στραγγίζουμε.
Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τις φλούδες από τις βανίλιες και βγάζουμε τα κουκούτσια.
Ψιλοκόβουμε τα φρούτα σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το νερό.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και κάθε τόσο αφαιρούμε τον αφρό που θα δημιουργηθεί στην επιφάνεια της κατσαρόλας με μία τρυπητή κουτάλα.
Αν δεν θέλουμε να έχει κομμάτια η μαρμελάδα μας, με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε τα φρούτα μέσα στη κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει.
Λίγο πριν αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία μας προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά η μαρμελάδα μας και την μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Ένας άλλος τρόπος για να συντηρήσουμε μαρμελάδες για όλο το χρόνο, είναι να μοιράσουμε τη μαρμελάδα μας σε μικρά τάπερ των 250 γραμμαρίων και να τα βάλουμε στη κατάψυξη.
Αποψύχουμε ένα-ένα τάπερ κι έτσι έχουμε πάντα φρέσκια μαρμελάδα χωρίς να φοβόμαστε ότι θα μας χαλάσει ή θα μας πιάσει μούχλα στην επιφάνεια του βάζου.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.