Μαρμελάδα ντομάτας
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες
- 900 γραμμάρια ζάχαρη
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 2 φύλλα αρμπαρόριζα (προαιρετικά)
Ζεματάμε τις ντομάτες μέσα σε ένα μπολ με καυτό νερό για 2 λεπτά και μετά τις βουτάμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να τις ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα.
Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους, τις ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα και σκεπάζουμε με τη ζάχαρη για 2 ώρες περίπου να βγάλουν τα υγρά τους.
Αφού περάσουν οι δύο ώρες βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε τα φύλλα αρμπαρόριζας και σιγοβράζουμε.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Αφήνουμε να κρυώσει, με ένα κουτάλι αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.