Ντολμάδες με σέσκουλα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 2 ματσάκια σέσκουλα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα ή νυχάκι
- 1 ½ φλιτζάνι νερό χλιαρό
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- αλάτι και πιπέρι
- χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
Πλένουμε τα σέσκουλα και αφαιρούμε το χοντρό κοτσάνι.
Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάμε για ένα λεπτό τα σέσκουλα και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σκόρδο και προσθέτουμε το ρύζι.
Συμπληρώνουμε με το νερό, τα φρέσκα μυρωδικά, αλάτι ,πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Λαδώνουμε τον πάτο μιας φαρδιάς κατσαρόλας με λίγο ελαιόλαδο και τον καλύπτουμε με μια στρώση από ροδέλες πατάτας.
Παίρνουμε ένα- ένα τα σέσκουλα βάζουμε στο κέντρο του από μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε σε ντολμάδες.
Τοποθετούμε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα κυκλικά τον έναν δίπλα στον άλλον χωρίς να αφήνουμε κενά.
Περιχύνουμε με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό.
Τους καλύπτουμε με ένα πιάτο, ώστε να μη διαλυθούν κατά το βράσιμο και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.