Κράκερς με παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού φυτική μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού σόδα αναψυκτικό
- 4 κουταλάκια γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας παπαρουνόσπορο
- 1κουταλάκι γλυκού κόκκους πιπέρι χοντροκομμένους
- 4- 4 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να πάρει και περισσότερο)
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι και αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο. Πρέπει η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο ενός εκατοστού και κόβουμε με κουπ-ατ σε ότι σχήμα θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, στη μεσαία σχάρα του φούρνου μας.
Μόλις κρυώσουν τα αποθηκεύουμε σε ένα δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.