Κουλουράκια λαδιού με πορτοκάλι
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 3/4 κούπας χυμός πορτοκαλιού
- 1/4 κούπας ζάχαρη
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 3 γεμάτες κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κερλσίου. Σ΄ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε αρχικά με ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να φτιάξουμε μία μαλακή ζύμη που να πλάθεται. Κόβουμε μικρά κομματάκια ζύμης και τα βάζουμε σε μηχάνημα κρεατομηχανής για να πάρουν στενόμακρο σχήμα ή πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήματα της αρεσκείας μας. Τα βάζουμε σε σειρές σε μεγάλο ρηχό ταψί, στο οποίο πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε τα κουλουράκια σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σημείωση : Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον χυμό πορτοκαλιού με χυμό μανταρινιού. Επίσης, πριν ψήσουμε τα κουλουράκια στον φούρνο, μπορούμε να τα αλείψουμε ελαφρώς με νερό και να τα πασπαλίσουμε με σουσάμι.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.