Αλάδωτα μπισκότα με κακάο και αμύγδαλα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 2/3 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
- 2/3 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
- 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές σούπας κακάο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Μία πρέζα αλάτι
- 1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα καβουρδισμένα και αλεσμένα
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ το μέλι με το ταχίνι και το ξύσμα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι και το κακάο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο μίξερ ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Η ζύμη μας θα είναι σφικτή και δεν θα κολλάει στα δάκτυλα μας.
Σταματάμε το μίξερ και πλάθουμε σε μπαλάκια μεγέθους ενός μικρού καρυδιού.
Τυλίγουμε σε αμύγδαλα τριμμένα (καβουρδισμένα προαιρετικά) και τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 13-15 λεπτά περίπου, ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος μας.
*Στην αρχή τα μπισκότα θα είναι μαλακά, όμως μόλις κρυώσουν θα σφίξουν
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεσποινα
Ευχαριστω
Neonilla
ΠαναγιώταΓαλανού
nistisimo.gr
nistisimo.gr
Καλή επιτυχία!
nistisimo.gr
nistisimo.gr