Αγκινάρες με αρακά αλά πολίτα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 8 φρέσκες αγκινάρες
- 4 μέτριες πατάτες
- 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
- ½ κιλό αρακά
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
- 3 φλιτζάνια ζεστό νερό
- Αλάτι, μαύρο πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα καρότα με τις αγκινάρες, ( που τις έχουμε καθαρίσει από πριν και τις έχουμε μέσα σε μπολ με νερό και λεμόνι), τις πατάτες , σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά και ρίχνουμε τον αρακά.
Προσθέτουμε το ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
Σε ένα μπολάκι, ρίχνουμε το αλεύρι και το διαλύουμε με κρύο νερό. Με μια κουτάλα παίρνουμε ζουμί από τη κατσαρόλα που βράζει, το ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί.
Αδειάζουμε πάλι το μείγμα σιγά-σιγά στη κατσαρόλα ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τον άνηθο, τον χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να «δέσει» καλά η σάλτσα.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.