Kεφτέδες μελιτζάνας με σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1κιλό μελιτζάνες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- Αλεύρι φαρίνα όσο πάρει
- Αλάτι-πιπέρι Για τη σάλτσα ντομάτας:
- 1 κιλό ντομάτες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 δαφνόφυλλο
- 4 κόκκους μπαχάρι
- 1 ποτήρι νερού νερό χλιαρό
- 2 φύλλα βασιλικού ή δυόσμου(προαιρετικά)
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει η φλούδα τους.
Αφήνουμε να χλιάνουν και αφαιρούμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες.
Σε ένα μπολ βάζουμε τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, μπέικιν και τα καρύδια ψιλοκομμένα.
Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να βγάλει τα υγρά της η μελιτζάνα.
Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη φαρίνα μέχρι να γίνει ένα μείγμα σφικτό έτσι ώστε όταν θα πλάθουμε τους κεφτέδες να διατηρούν το σχήμα τους.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε καυτό ελαιόλαδο κι αν απλώσουν στο τηγάνι, τότε προσθέτουμε λίγη ακόμη φαρίνα.
Για τη σάλτσα ντομάτας:
Τρίβουμε τις ντομάτες στο μούλτι μαζί με το κρεμμύδι.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει και προσθέτουμε τη τριμμένη ντομάτα με το κρεμμύδι.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα μπαχαρικά, αλάτι-πιπέρι και το χλιαρό νερό.
Χαμηλώνουμε την ένταση στην εστία μας και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Σερβίρουμε τους κεφτέδες μελιτζάνας ζεστούς με τη σάλτσα ντομάτας και γαρνίρουμε με φύλλα βασικού ή δυόσμου.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.