Κουνουπίδι με κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 μεγάλο κουνουπίδι
- 6 μέτριες πατάτες
- 2 φλιτζάνια τσαγιού κόκκινο κρασί
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Χωρίζουμε το κουνουπίδι σε κομμάτια και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και ξύδι.
Αφήνουμε για 10 λεπτά και στεγνώνουμε τα κομμάτια με μία πετσέτα.
Αδειάζουμε το κουνουπίδι σε μία φαρδιά κατσαρόλα που έχουμε βάλει το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κουνουπίδι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Με μία τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το κουνουπίδι από τη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε στην ίδια κατσαρόλα τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
Ρίχνουμε το κουνουπίδι μέσα στη κατσαρόλα με τις πατάτες κα σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
Βράζουμε για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να εξατμιστεί το αλκοόλ και συμπληρώνουμε το χλιαρό νερό, αλάτι και πιπέρι.
Κλείνουμε με το καπάκι τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.