Μελιτζάνες με σκορδάτη σάλτσα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κιλό φρέσκες ντομάτες τριμμένες
- Αλάτι-πιπέρι
- Ζάχαρη
- Ρίγανη
- Φέτα σόγιας τριμμένη (προαιρετικά)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλεύρι για να αλευρώσουμε τις μελιτζάνες
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και αλάτι.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε το σκόρδο.
Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι-πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τη τριμμένη ρίγανη.
Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και με μια πετσέτα κουζίνας τις σκουπίζουμε να είναι στεγνές. Αλατίζουμε και αλευρώνουμε τις μελιτζάνες.
Παίρνουμε ένα τηγάνι, βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές.
Τοποθετούμε τις τηγανισμένες μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και σερβίρουμε ζεστές ή κρύες με σάλτσα και τριμμένη φέτα εναλλάξ.
Σχόλια Συνταγής
Βαγγέλης