Κατηγορία Φαγητά / Ορεκτικά

Αλμυρές τηγανίτες

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκάλευρο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
  • 1/2 πράσινη πιπεριά σε κύβους
  • Μία χούφτα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνι

Πλένουμε πολύ καλά το αγγούρι και το σκουπίζουμε.
Παίρνουμε ένα τρίφτη και τρίβουμε από τη χοντρή του πλευρά, το αγγούρι με τη φλούδα και το αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ χωρίς να το στύψουμε.
Προσθέτουμε τις πιπεριές που έχουμε κόψει σε κυβάκια, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο μούλτι, αλάτι-πιπέρι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα δύο αλεύρια κουταλιά-κουταλιά έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και κουταλιές από το μείγμα.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από τη μία πλευρά και τις γυρίζουμε.
Αφού ροδίσουν κι από την άλλη πλευρά τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και σερβίρουμε ζεστές.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές