Μανιτάρια γεμιστά
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 6 μεγάλα μανιτάρια:
- 6 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1πράσινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί
- 2-3 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 4 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Αφού πλύνουμε καλά τα μανιτάρια τα στεγνώνουμε με καθαρή πετσέτα και αφαιρούμε προσεκτικά το κοτσάνι. Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε ένα πυρέξ με το άνοιγμα προς τα πάνω και τα λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο.
Παίρνουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, τα ψιλοκόβουμε σε μικρούς κύβους και κάνουμε το ίδιο με τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι να γυαλίσει και έπειτα προσθέτουμε, το σκόρδο, τις πιπεριές και τέλος ρίχνουμε στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα κοτσάνια των μανιταριών.
Αφήνουμε να σοταριστούν για μερικά λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ πολτοποιούμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ να γίνουν τρίμμα.
Προσθέτουμε το ψιλοτριμμένο αμύγδαλο στο τηγάνι μαζί με τη φρυγανιά και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μείνει ένα μείγμα σχετικά σφικτό.
Με ένα κουτάλι της σούπας γεμίζουμε τα μανιτάρια με τη γέμιση και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν μία ελαφριά κρούστα.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.