Κατηγορία Φαγητά / Ψάρι

Πεσκανδρίτσα με σάλτσα μανιταριών

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 6 ουρές πεσκανδρίτσας
  • 4 μεγάλα μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού φυτική κρέμα για μαγειρική
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Πλένουμε και στραγγίζουμε τις ουρές πεσκανδρίτσας. Με χαρτί κουζίνας τις σκουπίζουμε πολύ καλά και τις σοτάρουμε στο ελαιόλαδο να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και ετοιμάζουμε τη σάλτσα μανιταριών.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια εξωτερικά αφαιρώντας τη φλούδα, και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε το σκόρδο περασμένο από τη πρέσα.
Όταν μαλακώσουν αρκετά προσθέτουμε τις φέτες μανιταριών και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και σε δυνατή φωτιά βράζουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Χαμηλώνουμε την ένταση στην εστία και προσθέτουμε στο τηγάνι τη φυτική κρέμα, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα παίρνουμε τις ουρές πεσκανδρίτσας και τις τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα και κατεβάζουμε το τηγάνι από την εστία.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές