Αγιoρείτικη μελιτζανοσαλάτα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 2 μελιτζάνες φλάσκες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 2- 3 κουταλιές σούπας ξίδι
- Αλάτι-πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς στο γκριλ.
Σε μία λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα τοποθετούμε τις μελιτζάνες ολόκληρες, τη κόκκινη πιπεριά, (αφού πρώτα τα πλύνουμε πολύ καλά) και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν ψηθούν τα κλείνουμε σε ένα σακουλάκι για 15 λεπτά και αφαιρούμε τη φλούδα τους και τα σπόρια από την πιπεριά.
Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τη πιπεριά και σε μικρούς κύβους τις μελιτζάνες.
Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά λίγο-λίγο και δοκιμάζουμε.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.