Σούπα με κάρυ και γαρίδες
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 4 άτομα:
- 1/2 κιλό γαρίδες μικρές
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας κάρυ μέτριο
- 4 μπάλες φιδέ ψιλό
- Αλάτι-πιπέρι
- 2 λίτρα νερό
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα τις γαρίδες, τις σουρώνουμε, (κρατάμε το ζωμό) και τις καθαρίζουμε από τα τσόφλια και τα κεφάλια.
Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε για μερικά λεπτά το κάρυ να βγάλει τα αρώματα του και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα να μαλακώσει το κρεμμύδι και το ρίχνουμε μαζί με το ζωμό σε μία μεγαλύτερη κατσαρόλα να πάρoυν μία βράση.
Σπάμε το φιδέ με τα δάχτυλα σε μικρά κομματάκια και τον ρίχνουμε στο ζωμό, αλατοπιπερώνουμε, και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει ο φιδές και να χυλώσει η σούπα μας.Αν θέλουμε να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα βράζουμε τις γαρίδες με περισσότερο νερό για να βγάλουμε περισσότερο ζωμό.
Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά μπολ και προσθέτουμε τις γαρίδες.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.