Φάβα από κουκιά με σέσκουλα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1/2 κιλό κουκιά ξερά
- 1 κιλό σέσκουλα
- Ελαιόλαδο
- Χυμό λεμονιού
- αλάτι
Βάζουμε τα κουκιά από το προηγούμενο βράδυ να φουσκώσουν σε νερό να τα σκεπάζει.
Την επόμενη μέρα με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το πάνω μέρος από τα κουκιά και αφαιρούμε σιγά-σιγά τη φλούδα τους.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα κρύο νερό μαζί με τα κουκιά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Αφού μαλακώσουν σταματάμε το βράσιμο και τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Ρίχνουμε τα κουκιά ξανά μέσα στη κατσαρόλα, αλατίζουμε και με τη ράβδο χειρός πολτοποιούμε τα κουκιά να γίνουν πουρές και προσέχουμε το μείγμα να μείνει χωρίς κομματάκια.
Σε μία άλλη κατσαρόλα έχουμε βράσει τα σέσκουλα με λίγο αλάτι και τα έχουμε βάλει σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Σερβίρουμε τη φάβα από κουκιά μαζί με τα σέσκουλα, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και όσο χυμό λεμονιού θέλουμε.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.