Χταπόδι με ούζο και άσπρη σάλτσα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 4 πλοκάμια (βρασμένα με 2 φύλλα δάφνης)
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού φυτική κρέμα
- Λίγο ελαιόλαδο για σοτάρισμα
- κάππαρη
- 10 ντοματάκια
- Αλάτι
- Πιπέρι
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματάκια ολόκληρα, τη κάππαρη και σβήνουμε με το ούζο.
Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τη φυτική κρέμα, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός στη σάλτσα προσθέτουμε το χταπόδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από την εστία της κουζίνας μας και σερβίρουμε.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.