Χταπόδι με πάπρικα και πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 μέτριο χταπόδι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές σούπας γλυκιά πάπρικα
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Μία πρέζα αλάτι
- 1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 1/2 ποτήρι νερό
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Βράζουμε το χταπόδι με λίγο νερό και το φύλλο δάφνης.
Όταν μαλακώσει το χταπόδι το στραγγίζουμε από το ζουμί και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Προσθέτουμε τη πάπρικα και σοτάρουμε για μερικά λεπτά να βγάλει τα αρώματα της.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά, τους κύβους ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι καγιέν και το νερό.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.