Κατηγορία Φαγητά / Ζυμαρικά

Λαζάνια με λαχανικά

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για ένα μέτριο πυρέξ:
  • 1 συσκευασία λαζάνια
  • 4 κολοκυθάκια
  • 3 μελιτζάνες
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια
  • 3 κόκκινες πιπεριές
  • 3 πράσινες πιπεριές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για τη μπεσαμέλ:
  • 11 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 7 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη
  • 500 ml νερό
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Φρυγανιά τριμμένη για πασπάλισμα

Κόβουμε τα λαχανικά μας (μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές, μανιτάρια), σε λεπτές φέτες και τα τηγανίζουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο.
Σε ένα ταψί βάζουμε χαρτί κουζίνας και τοποθετούμε τα λαχανικά μας να στραγγίξουν.
Παίρνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το σκόρδο και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες. Αφήνουμε να πάρει βράση η σάλτσα, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να δέσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά να κρυώσει η σάλτσα.

Μπεσαμέλ:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία κατσαρόλα, (το νερό να είναι της βρύσης για να διαλυθεί πιο εύκολα το αλεύρι) και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Αποσύρουμε από τη φωτιά να χλιάνει.
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε το μισό κύβο λαχανικών, λίγο αλάτι και ζεματάμε τα λαζάνια ίσα-ίσα να μαλακώσουν.
Παίρνουμε ένα μέτριο πυρέξ και απλώνουμε στη βάση λίγη κόκκινη σάλτσα και λίγη μπεσαμέλ να πάει παντού. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά να απορροφήσει τυχόν λάδια από το τηγάνισμα.
Πάνω στη σάλτσα και στη μπεσαμέλ στρώνουμε τα λαζάνια σε σειρά χωρίς να αφήνουμε κενά και από πάνω τα λαχανικά, πιπεριές, μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε.
Συνεχίζουμε με τη δεύτερη στρώση λαζάνια, κόκκινη σάλτσα, μπεσαμέλ, λαχανικά, πιπεριές, μανιτάρια και τελειώνουμε με μία ακόμη στρώση λαζάνια.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με μία στρώση από μπεσαμέλ, (να καλύπτονται πολύ καλά τα λαζάνια, έτσι ώστε κατά το ψήσιμο να μην καούν και σκληρύνουν), πασπαλίζουμε με τη τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα με σαράντα λεπτά περίπου να μαλακώσουν τα λαζάνια.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές