Κολοκυθόπιτα γλυκιά
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 1/2 κιλό κολοκύθα τριμμένη (τη στύβουμε και τη στραγγίζουμε)
- 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες ξανθές
- 2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
- 1/2 κουταλιά σούπας κανέλα
- Καλαμποκέλαιο για τα φύλλα
- 1 συσκευασία φύλλο κρούστας για γλυκά
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Τρίβουμε τη κολοκύθα στο τρίφτη και την αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη κολοκύθα με το 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη, τη κανέλα, τις σταφίδες ,το σιμιγδάλι και τις 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
=Αλείφουμε ένα μέτριο ταψί με λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε τέσσερα φύλλα αφού πρώτα τα λαδώσουμε ένα-ένα. Ρίχνουμε τη μισή γέμιση και πάνω από τη γέμιση στρώνουμε τρία φύλλα αφού πάλι τα λαδώσουμε ένα-ένα και από πάνω την υπόλοιπη γέμιση.
Τελειώνουμε τη πίτα με τα τελευταία φύλλα, τη λαδώνουμε και τη χαράζουμε σε κομμάτια. Πάνω στο κάθε κομμάτι τοποθετούμε ένα καρφάκι γαρύφαλλου.
Ραντίζουμε ελαφριά με λίγο νερό και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά πάνω-κάτω μέχρι να ροδίσει καλά.
Μόλις χλιάνει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.