Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι και σοκολάτα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 4 μέτρια πορτοκάλια
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 4 κουταλιές σούπας φυτική μαργαρίνη
- 300 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
- 1 λίτρο νερό
- 2 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
- 1 βανίλια
- 3-4 σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού Για τη σοκολάτα:
- 125 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 κουταλάκι γλυκού φυτική μαργαρίνη
- 2 κουταλιές σούπας φυτική κρέμα
Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια και τα κόβουμε με τη φλούδα σε πολύ μικρά κομμάτια.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια αν υπάρχουν και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το νερό, την εσάνς πορτοκαλιού και τη βανίλια.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην εστία της κουζίνας μας και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σιμιγδάλι με το καλαμποκέλαιο και τη μαργαρίνη μέχρι να ροδίσει ελαφριά και κατεβάζουμε το τηγάνι από την εστία.
Μόλις πάρει μία βράση το σιρόπι το κατεβάζουμε από την εστία και ρίχνουμε προσεκτικά το σιρόπι στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.
Ξαναβάζουμε τη κατσαρόλα με το σιμιγδάλι στην εστία και βράζουμε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να πήζει και να αρχίσει να κοχλάζει.
Κατεβάζουμε ξανά την κατσαρόλα από την εστία και μόλις χλιάνει το μείγμα το μοιράζουμε σε μικρά ποτήρια ή σε φορμάκια.
Μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ετοιμάζουμε τη σάλτσα σοκολάτας.
Λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρας σε μπεν μαρί με τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τη φυτική κρέμα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε να χλιάνει.
Σερβίρουμε το χαλβά μας σε ατομικά πιατάκια και περιχύνουμε με τη σοκολάτα.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.