Σαρδέλες με αμπελόφυλλα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1/2 κιλό σαρδέλες
- 1 ντομάτα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Αμπελόφυλλα ζεματισμένα
- Αλάτι-πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω.
Πλένουμε τις σαρδέλες και τις καθαρίζουμε από το κεφάλι και τα εντόσθια.
Αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι και τις αλατίζουμε.
Κόβουμε την ντομάτα σε κυβάκια και τα στρώνουμε σαν βάση σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Παίρνουμε μία-μία τη σαρδέλα και την τυλίγουμε με ένα αμπελόφυλλο.
Τοποθετούμε τη σαρδέλα πάνω στους κύβους ντομάτας και συνεχίζουμε το τύλιγμα με τις υπόλοιπες.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και μερικές λεπτές φέτες σκόρδου.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν τα αμπελόφυλλα και σερβίρουμε τις σαρδέλες ζεστές με λίγο ελαιόλαδο.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.