Μακαρονάδα με μπρόκολο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1/2 κιλό μακαρόνια σπαγγέτι
- 1 κύβο λαχανικών
- 500 γραμμάρια μπρόκολο
- 250 γραμμάρια ντοματάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι ζωμό από τα μακαρόνια
- Αλάτι-πιπέρι
Καθαρίζουμε το μπρόκολο από το χοντρό κοτσάνι και μοιράζουμε σε μικρές φούντες.
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το μπρόκολο έτσι ώστε να παραμείνει τραγανό.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια με το κύβο λαχανικών (κρατάμε 1/2 ποτήρι ζωμό) και τα σουρώνουμε.
Παίρνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο.
Προσθέτουμε το μπρόκολο, σοτάρουμε μερικά λεπτά με το σκόρδο και το κρεμμύδι και ρίχνουμε στο τηγάνι τα ντοματάκια κομμένα στη μέση.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι, το ζωμό λίγο-λίγο έτσι να γίνει μία αραιή σάλτσα που όσο βράζουμε θα πήζει.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τόσο όσο ώστε να μην στεγνώσουν πολύ τα μακαρόνια μας.
*Αν δεν χωράνε στο τηγάνι όλα τα μακαρόνια με τη σάλτσα, μοιράζουμε τα μακαρόνια ανάλογα με τη ποσότητα του μπρόκολου ή αν θέλουμε χρησιμοποιούμε τις μισές ποσότητες και ζεσταίνουμε όποια στιγμή θέλουμε.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.