Παξιμαδάκια αμυγδάλου
Εκτέλεση
Συστατικά
- 3 ποτήρια νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 200 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
- 3/4 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 1/4 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού άρωμα αμυγδάλου
- 1 ποτήρι νερού αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα με τη φλούδα
Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού. Χτυπάμε καλά να λιώσει η ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνουμε το άρωμα αμυγδάλου και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν-πάουντερ, το ρίχνουμε λίγο-λίγο στο κάδο του μίξερ και αφού απορροφηθεί το αλεύρι σταματάμε το μίξερ.
Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη.
Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και πλάθουμε σε χοντρά κορδόνια. Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε διαγώνιες φέτες 2 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα μέχρι να ροδίσουν στους 180 βαθμούς.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.